Catfish Angler Forum at USCA banner
581 - 600 of 1,016 Posts

Widziałem jeden o tym rozmiarze w Luizjanie 52 lata temu. Faceci przynieśli go wraz z innymi, wszystkie złowione w sieć skrzelową. Nie wiem nawet, czy Luizjana prowadziła wtedy rejestry dotyczące garów i wiem, że ci faceci go nie ważyli, bo zaczęli go tam przetwarzać.

Wygląda na to, że nic już nie jest bezpieczne.

Mięso i ziemniaki na kolację. Musiałem mieć ziemniaki, bo to dzień ziemniaka.

Nowe wyrażenie trafiło do słownika. Tradwife. Tak, to jest to, czego większość z nas chciała i niektórzy dostali. Żona, która dba o dzieci i dom. Moja radziła sobie z tym całkiem nieźle.

Mam dość tego upału i wilgotności. 2 prysznice dziennie wydają się dziwne. Weekend ma być znośny. Mam tendencję do hibernacji z dala od wariatów w weekendy. Oznacza to, że być może będę musiał znowu pracować w domu.

Dzisiaj rano była mgła. Za 90 dni może spaść śnieg. 17 listopada. Brzmi dobrze.

Nowe wyrażenie zostało wprowadzone do słownika. Tradwife. Tak, to jest to, czego większość z nas chciała i niektórzy dostali. Żona, która opiekuje się dziećmi i domem. Moja radziła sobie z tym całkiem dobrze.
Moja pierwsza żona była kobietą robiącą karierę, mówiła, że tak bardzo kocha nauczanie, że nigdy nie zrezygnuje. Jej planem emerytalnym było otwarcie prywatnej szkoły dla dzieci, których nie było stać na prywatną szkołę. Kiedy zachorowała i nie mogła pracować, zaopiekowała się dziećmi na naszym grzbiecie i prowadziła ich rodziców przez nauczanie w domu. Niektóre z tych młodych osób miały rok lub dwa opóźnienia, ale udało im się nadrobić zaległości w ciągu dwóch lat, kiedy to robiła.
Moja ostatnia żona jest tradwife i jest wspaniała! :D

Deszcz krąży wokół nas od kilku tygodni i mój ogród był od tego brązowy. W zeszły wtorek wieczorem mój tata dostał 2 1/8" 30 mil na północ od mnie, Breckinridge County, KY, tuż za rzeką ode mnie miał gwałtowne powodzie, a ja dostałem 1/8". Zeszłej nocy w końcu dostaliśmy bardzo potrzebne 1 1/2".

Wczoraj 4 godziny 50% szans na deszcz, dostałem krople. Czekam, żeby zobaczyć, co dostaniemy dzisiaj.
Mam 40-funtowe pudełko odważników do kół gotowe do wysyłki, czekam do poniedziałku.
Mam 40 funtów arkuszy ołowiu pociętych i zapakowanych w pudełko. Czekam na dostarczenie pierwszego zamówienia, zanim zapytam, czy chce więcej.
Hot dogi na obiad, będę musiał iść do KFC po surówkę. Dla mnie to jak jedzenie gumy, zobaczę, co jeszcze mogę znaleźć.

Upał i wilgotność w końcu ustąpiły, pierwszy dzień od kilku, w którym nie przekroczyliśmy 90*, spekulacje pogodowe wskazują, że w ciągu najbliższych kilku dni będzie jeszcze chłodniej.
Jeden z naszych stawów ma pomost o wymiarach 10x24, nie pamiętam dokładnie roku budowy, ale był to rok 1999 lub 2000. Trzeba przyznać, że my (ja) nie dbaliśmy o niego należycie, stosując jedynie kilka razy obróbkę pogodową. Deski pokładowe 5/4 wykazywały poważne wietrzenie, kilka dni temu SNL przebił się przez jedną z nich. Dziś, korzystając z chłodniejszej pogody, zacząłem wymieniać deski pokładowe. Nie mogę pracować pochylony ani na kolanach, więc przesuwam się po prostu na tyłku. Cóż, wystarczająco dużo przesuwania się spowodowało, że mój portfel wypadł z tylnej kieszeni i z krawędzi pomostu. Kiedy po raz pierwszy zobaczyłem go pływającego, nie mogłem zrozumieć, co to było, ale mniej więcej w momencie, gdy to zrozumiałem, zaczął szybko tonąć. Rzuciłem się po niego (bardziej prawdopodobne, że to był placek na brzuchu) i uratowałem go przed zatonięciem, ale całkowicie zapomniałem o telefonie komórkowym w kaburze na pasku. Myślę, że kabura trochę go chroniła, ponieważ nadal działa, muszę tylko sprawdzić, czy jutro nadal będzie działać. Och! Nie jestem pewien, jakie są ceny w całym kraju, ale tutaj, w południowym IL, będzie to około 500 dolarów za deski pokładowe i śruby, jestem prawie pewien, że to tyle samo lub może więcej niż kosztowało pierwotnie zbudowanie całego pomostu.
Chłodniejsze temperatury sprawiają, że planuję być w lesie jutro o świcie, wiewiórka, herbatniki i sos oraz smażone ziemniaki na śniadanie w piątek.

Wiem, że kiedyś nie można było zabić niedźwiedzia grizzly, nawet jeśli zabijał zwierzęta hodowlane. ALE nie powiedzieli, że nie można sprawić, by niedźwiedź grizzly żałował, że żyje. lol To musiały być BAAAARDZO ZŁE psy, żeby odstraszyć niedźwiedzie grizzly.
Chyba tu to pasuje...

Image

Z nimi na podwórku nie ma potrzeby piankowego jelenia do ćwiczenia strzałów. Po prostu strzelaj, oskóruj, zamknij się.

Wygląda na to, że ptaki już migrują. Tylko 1 lub 2 orieole były w pobliżu. Finchowie wyjechali 3 tygodnie temu. Rudziki również nie na podwórku. Bardzo mało wróbli przy karmniku.

Znowu gorąco dzisiaj, jak mówią. 90 i 70 plus rosa. Potem może się ochłodzić na kilka dni. To oznacza, że ​​znowu będę musiał pracować wokół domu.

Później

WG mówi, że dzisiaj będzie o 10 stopni chłodniej niż wczoraj. Zobaczę, co mogę zrobić na zewnątrz. Muszę podnieść pokład kosiarki o jeden ząbek i skosić około 20 stóp kwadratowych wysokiej trawy przy krawężniku. Wczoraj spadło kilka kropel deszczu.
Pojechałem wczoraj na wschód Southaven po 100 funtów ołowiu rentgenowskiego. Nie tak tanio jak na złomowisku, ale było czyste i świeże.
Jason mógł wczoraj wrócić do domu. Musi być w szpitalu między 9 a 11 rano przez następne 73 dni na wlew.
Chodzi trochę lepiej z chodzikiem Debbie.
Zatrzymałem dziś rano panią z egzekwowania prawa budowlanego. Zapytałem ją o tych ludzi, którzy wdmuchują skoszoną trawę na ulicę. To zasada dotycząca wyglądu ulicy. Musi ich złapać na gorącym uczynku, żeby wystawić im mandat. Mam teraz jej numer telefonu komórkowego.
David miał SUV-a swojej dziewczyny zaparkowanego na podwórku przez 2 tygodnie. Przeniesiony do wiaty na miesiąc. Teraz na podwórku na ziemi przez 3 dni. Jest zniszczony z przodu. Przepisy miejskie: musi stać na płycie i nadawać się do jazdy. Parkuje tu dużo samochodów wymagających naprawy.

Oddział zaczyna do mnie mówić, kiedy wstaję rano, mówię, nie wiem, co powiedziałeś, bo nie mam aparatów słuchowych, patrzy na mnie z obrzydzeniem, ISYN.

Discussion starter · #600 ·
Mój drugi zbiór fig zaczął wczoraj wydawać dojrzałe figi.

Drugi raz z rzędu spałem po dziesięć godzin każdej nocy, WOW.

Oddział zaczyna do mnie mówić, kiedy wstaję rano, mówię, nie wiem, co powiedziałeś, bo nie mam aparatów słuchowych, patrzy na mnie z obrzydzeniem, ISYN.
Tak samo tutaj z aparatami słuchowymi, mówię żonie, że je wyjmuję, a ona wciąż gada jak najęta i nie rozumiem ani słowa, które mówi. lol Musiałem wrócić i używać moich starych aparatów słuchowych, VA po prostu nie chce przyznać, że te nowsze są wadliwe. Zapłaciłem nawet z własnej kieszeni lekarzowi otolaryngologowi spoza VA, żeby je sprawdził, są teraz gorsze niż wcześniej. Brzmi to tak, jakby ktokolwiek mówił, był w beczce oddalonej o około 100 stóp. Cóż, takie jest życie.

Mac, moja siostra uwielbiała figi, ale z jakiegoś powodu wcale ich nie lubię. Wzięła trochę mieszanki galaretki truskawkowej i zmieszała ją z dojrzałymi figami i zrobiła dżem, nie żartuję, smakowało to jak najlepszy dżem truskawkowy, jaki kiedykolwiek jadłem.

581 - 600 of 1,016 Posts