Catfish Angler Forum at USCA banner
561 - 580 of 1,016 Posts
W końcu wczoraj w nocy spadło 2,5 deszczu. Trawa wyrasta w pniu.łatach.

Żona poszła do pomidorów i wyrządziła im trochę zniszczeń.

Czy któryś z was, ekspertów od pomidorów, wie, dlaczego tak się dzieje?

Steve i ja uznaliśmy, że dziś jest trochę za gorąco i wilgotno, żeby iść po przynętę. Poza tym James jest bardzo podekscytowany wędkowaniem.

Później

W końcu wczoraj w nocy spadło 2,5 deszczu. Trawa wyrasta w miejscach po pniach.

Żona poszła do pomidorów i wyrządziła im trochę zniszczeń.
View attachment 341764 View attachment 341765

Czy któryś z was, ekspertów od pomidorów, wie, dlaczego tak się dzieje?

Steve i ja uznaliśmy, że dziś jest trochę za gorąco i wilgotno, żeby iść po przynętę. Poza tym James jest bardzo podekscytowany wędkowaniem.

Później
Ćma pomidorowa.

Minęło trochę czasu, odkąd tu byłem. Pojechałem na Alaskę na tydzień w połowie lipca. Wróciłem do domu i znalazłem rachunek za wodę na 500 dolarów i wyciek. Znalazłem mokrą plamę przed stodołą. Zacząłem kopać i wysadziłem linię na koparce. Ugotowałem śniadanie i nie było ciepłej wody. Sterowanie w podgrzewaczu wody było wadliwe. Kazałem naprawić koparkę i znalazłem przewód wodociągowy. Niestety wyciek był w górę rzeki. Przez cały ten czas temperatury na zewnątrz były za wysokie. Żona próbowała kosić, a kosiarka się zepsuła. Kopałem dalej i w końcu znalazłem wyciek przed domem. Wymieniłem cały przewód wodociągowy.

Dowiedziałem się od firmy energetycznej, że zapłacą połowę za podgrzewacz wody z pompą ciepła. Zamówiliśmy więc jeden, 10 dni później dotarł. Gotowy do instalacji i był uszkodzony. Zamówiliśmy nowy, 9 dni oczekiwania. Zamontowałem go w środę.

Kosiarka była do niczego, ponad 20 lat i brak kompresji. Znalazłem komercyjną 60 z dieslem Kubota na aukcji majątkowej w odległości mili od domu w czwartek.

To był szalony i drogi miesiąc.

Niedługo duże ochłodzenie i będę musiał łowić ryby.

Discussion starter · #569 ·
Minęło trochę czasu, odkąd tu byłem. Pojechałem na tydzień na Alaskę w połowie lipca. Wróciłem do domu i znalazłem rachunek za wodę na 500 $ i wyciek. Znalazłem mokrą plamę przed stodołą. Zacząłem kopać i wysadziłem linię na koparce. Zrobiłem śniadanie i nie było ciepłej wody. Sterowanie było wadliwe w podgrzewaczu wody. Naprawiłem koparkę i znalazłem przewód wodny. Niestety wyciek był po stronie dopływu. Przez cały ten czas temperatury na zewnątrz były za wysokie. Żona próbowała kosić, a kosiarka się zepsuła. Kopałem dalej, aż w końcu znalazłem wyciek przed domem. Wymieniłem cały przewód wodny.

Dowiedziałem się od firmy energetycznej, że zapłacą połowę za podgrzewacz wody z pompą ciepła. Zamówiliśmy więc jeden, 10 dni później dotarł. Gotowy do zainstalowania i był uszkodzony. Zamówiłem nowy, 9 dni oczekiwania. Zainstalowałem go w środę.

Kosiarka była zepsuta, miała ponad 20 lat i nie miała kompresji. W czwartek znalazłem komercyjną 60 z dieslem Kubota na aukcji majątku milę od domu.

To był szalony i drogi miesiąc.

Niedługo ochłodzenie i będę musiał łowić ryby.
O mój Boże, złe rzeczy zwykle zdarzają się w trójkach, twoje pech musiał przegapić notatkę.

Alaska było wspaniałe. Miałem zaplanowane 2 połączone wycieczki z halibuta/łososia. Pierwsza została odwołana z powodu złej pogody. Drugi dzień był bardzo ciężki. Dostałem choroby morskiej. Suche wymioty są ciężkie. Złowiłem łososia i halibuta, które zabraliśmy do domu.

Widziałem łosie, owce i niedźwiedzia ostatniego dnia. Dużo pięknej scenerii. I było chłodno każdego dnia.

Discussion starter · #576 ·
Wiem, że kiedyś nie można było zabić niedźwiedzia grizzly, nawet jeśli zabijał zwierzęta gospodarskie. ALE nie powiedzieli, że nie można sprawić, by niedźwiedź grizzly żałował, że żyje. lol

W niedzielę poszedłem do Pirtle's na obiad z wątróbki dla mnie i delikatny obiad dla Debbie. Brak ofert, więc nie dostałem wątróbek. Postój w Popeyes na delikatne obiady, tylko zamówienia mobilne w środku i długa na milę kolejka na zewnątrz. Nowe miejsce w mieście Cane's. Nie chciałem przyprawionych frytek do obiadu. Dostałem 6 delikatnych samych, po 2 dolary za sztukę. Chcą 79 centów za sos do maczania, w żadnym wypadku.
W poniedziałek Kayla pojechała swoim samochodem do lekarza i zatankowała. Dostała telefon, 3 mile dalej i nie działa dobrze. Więc jedyna podróż z dala od domu, którą odbyłem. Zachowuje się tak, jakby nie dostawał paliwa. Może filtr paliwa jest zatkany, jest w zbiorniku. Dostałem go do domu i na podjazd.
Dziś rano wyszedłem wcześnie. W Tractor Supply, kiedy otworzyli drzwi dla pigułek na pchły. Kroger na arbuza. Bank, aby zdeponować czek. Złomowisko na 102 funty czystych ołowianych płyt ściennych rentgenowskich. Chick fily na śniadanie z herbatnikami.
Jason spędził 5 dni w szpitalu i nienawidzi tego. Spędzi tam łącznie 14 dni, aby dobrze dobrać leki dożylne. Zakończ 80 dni w OP. Wczoraj mieli coś zrobić. Chcę najpierw wziąć prysznic, możemy cię wykąpać, Nie, prysznic. Wziął prysznic. Poprosił o wodę i dostał zamiast tego lód. Pomocnik prawie dostał pojemnikiem, a lód był na korytarzu. Znalazł produkcję Wilkołaka w Londynie z 1935 roku i obejrzał ją. Próbowałem na Utube, muszę za to zapłacić.

Michigan zdecydował, że potrzebujemy wilków z powrotem na górnym półwyspie. Populacja w Whitehall spadła, nielegalne zabijanie.

Słyszałem, że facet miał 5 swoich psów myśliwskich zabitych. Zatrzymali się na poboczu drogi, żeby je wypuścić. Kawałek po kawałku każdy z nich przestał szczekać; każda czaszka zmiażdżona.

Inna para facetów przypadkowo złapała jednego i zadzwoniła do DNR. Wzięli 2 z nich i arkusz sklejki 3/4", żeby go uwolnić. Nie dzwońcie do nas więcej, powiedzieli...

561 - 580 of 1,016 Posts