Catfish Angler Forum at USCA banner
881 - 900 of 1,016 Posts
Koty dostały dużą puszkę po kawie z zużytym żwirkiem zbrylającym z kolb kukurydzy, którego używałem jako nośnika do polerowania mosiądzu. Dostałem też puszkę nowego żwirku zbrylającego z gliny. Niektóry z tego żwirku ma 8 lat, po prostu dodaję do niego, nigdy go nie zmieniałem. Dziś rano usunąłem 2 kulki moczu i 2 kupki kału.
Piątek dzień zakupów, Kroger, Aldi, SuperLo, Dollar Tree, Sportsman's Warehouse, Tractor Supply, spróbuję w innym sklepie z narzędziami po śruby dociskowe. Niektórzy mówią na MSGO, że TS ma amunicję. Potrzebuję kilku 2-galonowych wiader po lukrze do przechowywania mosiądzu i łusek 410. Spróbuję w innym sklepie zoologicznym po podłoże z kolb kukurydzy. Wezmę kolejny worek podłoża z łupin orzecha włoskiego Zilla pustynna mieszanka.
Wczoraj rano Debbie przyszła o 4:40 i nie przestawała gadać. Byłem przytomny o 4:50. Zrobiłem 3 drzemki w ciągu dnia. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej.

Oto mój zestaw z 2 zbiornikami, który napowietrzam za pomocą 1 zbiornika. Pobieram wodę pompą ze stalowego zbiornika. Wlewam ją do wodospadu nad czarnym gumowym zbiornikiem. Następnie woda syfonuje z powrotem do stalowego zbiornika przez tę szarą rurę. Na razie działa. Nie jestem pewien, czy te większe ryby przeżyją długoterminowo, ale zostaną dzisiaj później oczyszczone. Większość wie, że te sumy to wytrzymałe ryby. 1 leżał do góry brzuchem, kiedy wróciłem do domu, więc przepłukałem mu wodę z węża ogrodowego przez pysk, aby dotlenić jego skrzela. Teraz czuje się znacznie lepiej.
Image

Problemy z internetem. Wkrótce będziemy mieć lepszego dostawcę. Takiego z prawdziwymi ludźmi. Również usługę, która jest niedostępna przez dzień lub dwa co drugi tydzień. Wymagają również płacenia za brak usługi, trochę jak telewizja kablowa.

Nasze 2 koty po prostu się pojawiły. Jedno 14 lat temu. Drugie 4 lata temu.

Sąsiad dostał w tym tygodniu 2 jelenie na zachodzie. Kusza.

Mieliśmy dostać kilka cali deszczu. Dostaliśmy może dziesiątą część. Mobridge dostał ponad 6, a na południe od Pierre są powodzie. Ponieważ Aberdeen miało w tym tygodniu powodzie na rzece James, rzeka tutaj będzie wysoka w przyszłym tygodniu. Trzeba zdobyć więcej grubasów do mieszkań.

Na razie

Moja narzeczona z uwagą śledzi sprawę dwóch młodych mężczyzn, którzy poszli do lasu w Kolorado na polowanie na łosie z łukiem i nie wrócili. Okazało się, że znaleziono ich obu martwych bez żadnych widocznych oznak urazu czy obrażeń. To naprawdę dziwne. :whistle:

Moja narzeczona z uwagą śledzi sprawę dwóch młodych mężczyzn, którzy poszli do lasów Kolorado, aby polować na łosie z łukiem i nie wrócili. Okazało się, że znaleziono ich obu martwych bez żadnych widocznych oznak traumy czy urazu. To naprawdę dziwne. :whistle:
Tak, szukali tych dwóch przez jakiś czas.

Wczoraj odebrałem 2 pełne ładunki żwiru i ręcznie przerzuciłem go na podjazd, około 1,75 tony. Wyjąłem akumulatory z łodzi, zacisnąłem pokrywę i zaparkowałem ją pod okapem na zimę. Uruchomiłem zraszacz, aby podlać nasiona i słomę nad klifem, do którego dotarcie wymaga 350 stóp węża. Mówią, że w ciągu najbliższego tygodnia możemy otrzymać 3 cale deszczu. Uwierzcie, gdy zobaczę, ale będę tańczyć z radości, jeśli tak się stanie.

Teraz jestem w mieście i sprzedaję bilety na zbiórkę pieniędzy, a potem, gdy wrócę do domu, załaduję ciągnik i kosiarkę bijakową i pojadę na moją posesję. Załadunek i rozładunek zajmie więcej czasu niż koszenie, nie licząc nawet półtoragodzinnego czasu podróży w obie strony.

Zanim pojechałem do miasta, potraktowałem deski, które zainstalowałem na mojej przyczepie wcześniej w tym roku, zużytym olejem silnikowym.

Image

Nie dostałem wszystkiego, po co wczoraj poszedłem na zakupy. Dziś pójdę do innych sklepów. Debbie zjada 3 do 4 ogórków konserwowych Claussen dziennie, słoik nie starcza na długo. Nie wszystkie sklepy je sprzedają.
Nadal nie mogę znaleźć moich starych ubrań roboczych, zastanawiam się, czy zostały wyrzucone, żeby zrobić więcej miejsca w szafie.
Przymierzyłem parę spodni o rozmiarze 30", w pasie pasowały, ale były ciasne na kościach biodrowych. Rozmiar 32" był luźny, nie znalazłem 31", chyba będę jeszcze trochę nosił dresy.
Nadchodzi chłodny front, dziś maksymalnie 89. Może grabić i odkurzać liście. Potrzebuję ich do przykrycia resztek kuchennych w kompostowniku.
Patch lubi siedzieć na fotelu rozkładanym Debbie. Po tym, jak Debbie się w nim zrelaksuje, Patch chce położyć swój tyłek na głowie Debbie.
Chyba będę musiał kupić ten spray na szkodniki No Pest, żeby Keke nie robiła kupy i nie sikała w wannie.

Przeprowadziłem się zimą. Mam teraz piękny strumień pstrągowy za domem. Pierwotnie myślałem o tym, jak włączyć staw, a nawet żywy zbiornik na przynęty i moje połowy ryb. Jednak ten strumień, o ile wiem, nie zawiera 2 inwazyjnych małży, które jednak często występują w rzekach, w których łowię.

Nie warto. Kiedyś ładna linia brzegowa, nad którą łowiłem z dziadkiem, ma tak wiele nagromadzonych skorupek małży zebra, że prawie czuje się, jakby się szło przez metr gęstego śniegu. Nie widać linii brzegowej, tak są gęste.

Widzę również oznaki słodkowodnych małży w moim strumieniu. Małże zebra z pewnością zmieniłyby tę dynamikę.

Oto mój zestaw z 2 zbiornikami, który napowietrzam 1 pompą wodną. Zasysam wodę pompą ze stalowego zbiornika. Wrzucam ją do wodospadu nad czarnym gumowym zbiornikiem. Woda następnie wraca do stalowego zbiornika przez tę szarą rurę. Na razie działa. Nie jestem pewien, czy te większe ryby przeżyją długoterminowo, ale zostaną dzisiaj później oczyszczone.

Większość wie, że te sumy to wytrzymałe ryby. 1 leżał do góry brzuchem, kiedy wróciłem do domu, więc przepłukałem mu usta wodą z węża ogrodowego, aby dostarczyć tlen do jego skrzeli. Teraz czuje się znacznie lepiej. View attachment 342152
Aktualizacja tego systemu. Właściwie nie oczyściłem wszystkich trzech ryb. Miały się dobrze w stalowym zbiorniku. Jednak wyciągnąłem stalowy zbiornik i użyłem go, gdy poszedłem na ryby. Włożyłem sumy do czarnego zbiornika.

Nocą w domu mieliśmy paskudny deszcz, burze, wiatr i błyskawice. Na szczęście ominęliśmy większość paskudztwa podczas łowienia ryb. Kiedy jednak wróciłem do domu, odkryłem, że 2 ryby wyskoczyły. Nie mam pojęcia dlaczego, skoro mnie nie było. Tak czy inaczej, 1, który był na zewnątrz, przeżył swoją wędrówkę po ziemi, ale drugi umarł. Ten został oczyszczony, a wędrowiec po ziemi jest następny, ponieważ nie czuje się najlepiej.

881 - 900 of 1,016 Posts