Catfish Angler Forum at USCA banner
41 - 60 of 1,016 Posts
Discussion starter · #42 ·
Jedna z moich sióstr mieszkała w Lake Charles LA, nie wiem, jak oni tam koszą trawę. Jest tak wiele kopców raków, że to nierealne na ich podwórkach. Próba uchronienia ich domów przed gniciem była dużym problemem ze względu na ciągłą wysoką wilgotność i wilgoć. Groby są wszystkie na ziemi, sześćdziesiąt do dziewięćdziesięciu centymetrów w dół i uderzasz w wodę.

Widziałem kilka powodzi błyskawicznych podczas moich podróży. Pewnego razu w rejonie Doliny Śmierci pojawiła się ściana wody o wysokości ponad 6 metrów w dół wąwozu, ponieważ 30 kilometrów dalej padał deszcz. Usłyszeliśmy to i zobaczyliśmy nadchodzący obłok pyłu. Całkiem fajnie.

Jeśli budujesz na brzegu potoku/rzeki, to nie współczuję twojej głupocie. Jeśli nie obserwujesz pogody, to jesteś idiotą. Trąba powietrzna może pojawić się z prawie każdej burzy i iść w prawie każdym kierunku, ale poza tym główne systemy pogodowe są codziennie planowane, abyś miał pod ręką dużo mleka i chleba.

Na moim kanale informacyjnym Microsoft otrzymałem historię, której teraz nie mogę znaleźć. 2 firmy zostały zatrudnione do zasiewu chmur w Teksasie. Z jakiegoś powodu obie zasiewały ten sam obszar w celu powodzi. Wizyta w klinice West przebiegła pomyślnie. Lekarz zadowolony z wyników badań krwi. Tomografia komputerowa na wizytę 25 lipca, aby zobaczyć, co robi rak. Rozpoczęto 3 rundę na pigułkach chemicznych. Nie można brać leków rozrzedzających krew podczas przyjmowania pigułek chemicznych. Ponownie zacząłem brać Carvedilol rano i Entresto wieczorem. Zatrzymano się w 3 sklepach po napój ananasowy Jumex, żaden niedostępny. Zamówiono skrzynkę półgalonowych w Superlo. Mam nadzieję, że zostały dostarczone na dzisiaj. Wkrótce tam pojadę. Zatrzymaj się w Harbor Freight po plastikowy dip do uchwytów do strzykawek. Użyj miedzianych pasków wokół skorupy, złóż sekcję montażową razem, aby dobrze pasowała. Everbilt 1/2 in. Copper Tube Strap (5-Pack) C624HD12 - The Home Depot Lutowanie wygląda całkiem dobrze, jak na brak rzemieślniczego lutowania od 30 lat i używanie zapalniczki odrzutowej. Jadąc szutrowymi drogami hrabstwa Desoto, natknąłem się na most, który był starym aluminiowym wagonem kolejowym z platformą dla przyczep. Zatrzymalem się na nim, wysiadłem i kilka razy na nim skakałem, wydał mi się solidny. Most jednopasmowy bez barierek. Cały grunt orny za mostem. Mogą przez niego przejeżdżać ciężkie ładunki.

Jedna z moich sióstr mieszkała w Lake Charles LA, nie wiem, jak oni tam koszą trawę. Jest tak wiele kopców raków, że to nierealne na ich podwórkach. Próba uchronienia ich domów przed gniciem była dużym problemem ze względu na ciągłą wysoką wilgotność i wilgoć. Groby są wszystkie na powierzchni ziemi, dwa lub trzy stopy w dół i uderzasz w wodę.
Ale studnie mają głębokość 500 do 600 stóp? LOL.
To samotne błotniaki, inne niż robaki ze stawu.

W poprzedniej karierze byłem w ekipie terenowej dla firmy konsultingowej ds. dzikiej przyrody specjalizującej się w zagrożonych nietoperzach. Mieliśmy projekt w Los Alamos w Nowym Meksyku w 1993 lub 1994 roku, a miejscowi bardzo dobrze ostrzegali nas przed możliwością powodzi błyskawicznych, jak mogło burzyć w górach, być sucho jak pieprz tam, gdzie byłeś, i nagle mogła pojawić się ściana wody. Sprawiło to, że patrzyliśmy przez ramię. To także jedyny raz w życiu, kiedy widziałem pumę. Idąc wąskim grzbietem, badając lokalizacje pułapek na nietoperze, zauważyłem ruch w kąciku oka i obróciłem się, by zobaczyć jej tylną część i ogon za sosną i usłyszeć toczące się kamienie, gdy zeszła po stromym zboczu.

Kiedy miałem 8 lub 9 lat, tata pracował po drugiej stronie rzeki, a ja i mój pies łowiliśmy ryby. Nagle ryby przestały brać, słyszałem ryk na południe ode mnie, było gorąco i świeciło słońce. Wróciłem do domu, jakiś czas później tata wrócił do domu traktorem tylną drogą? Był na przeprawie przez rzekę, kiedy uderzyła pełna ściana wody, kłody i jeleń na przedniej ścianie. Nie wiedział, że się udało, dopóki nie wróciłem do domu. 13" deszczu w górę rzeki, my nic nie dostaliśmy.

Moja żona i ja mieszkaliśmy w Chile przez kilka lat. Pewnego lata wybraliśmy się na pieszą wędrówkę z plecakiem w Andach. Rozbiliśmy namiot w pobliżu rzeki niedaleko od drogi. Kiedy szykowaliśmy się do nocy, usłyszeliśmy ciche warczenie. Zdarzyło się to kilka razy na obwodzie namiotu. Nigdy go nie widziałem, ale nie sądzę, żeby ten kot nas lubił w pobliżu.

SuperLo nie otrzymało ananasa Jumex w dostawie. Nieoznaczone jako niedostępne w magazynie. Kupiłem cały ich napój ananasowo-kokosowy. Sprawdziłem 2 meksykańskie sklepy, nic na półkach.
Wyszukiwano plastikowego dipu, czarnego i czerwonego w sprayu. Widzę ten bałagan teraz. Zamiast tego dostałem żółty dip.
Minęło trochę czasu, odkąd woda zalała ulicę przed moim domem. Okrągły podjazd naprzeciwko mnie podnosiłby się po ulewnym deszczu. Niektóre dzieci byłyby po pas 4 domy ode mnie.

Kolejny gorący dzień, niczym niezwykłym dla lipca w południowo-środkowym IL, ale wydaje się, że nie toleruję upału tak dobrze jak kiedyś.
Wczoraj ściąłem duże drzewo wiązu na podwórku, część z niego była martwa, a gałęzie na tej części rozpadały się jak szkło, gdy uderzyły o ziemię, co sprawiło, że sprzątanie było większym wyzwaniem niż część, która wciąż była zielona. Miałem problemy z utrzymaniem mojej Sthil MS 290 w ruchu, uruchamiała się, a następnie zachowywała się tak, jakby głodowała, gdy próbowałem zwiększyć obroty. Wymieniłem filtr paliwa w zbiorniku, filtr powietrza i świecę zapłonową. Uruchomiła się i działała przez chwilę, a potem zgasła. Zirytowany pojechałem do miasta, żeby kupić nową piłę, ale po sprawdzeniu cen zdecydowałem się spróbować innego planu. Zabrałem ją do mojego mechanika od pił wczesnym rankiem, podejrzewa zawór zwrotny powietrza. Wymienił go i wydaje się działać dobrze, co zaoszczędziło mi około 1000 $. Piły łańcuchowe Sthil naprawdę zdrożały od czasu, gdy kupiłem moją ostatnią jakieś 10 lat temu. Cóż, wiąz jest pocięty, chwasty wywiezione, a pień potraktowany preparatem Tordon RTU, aby zapobiec wypuszczaniu pędów,
Myślę, że popryskam, gdy zajdzie słońce, chwasty w tym roku radzą sobie naprawdę dobrze.

41 - 60 of 1,016 Posts