Catfish Angler Forum at USCA banner
21 - 40 of 1,016 Posts
Kolejny gorący start, co będzie gorącym dniem. Spekulanci pogodowi wskazują, że nasz wędrowny kumpel w Mathews, Mo. dostaje trochę deszczu i powinien tu być w ciągu najbliższych trzech godzin. Naprawdę moglibyśmy się obejść kilka dni bez deszczu, ale on i wysokie temperatury sprawiają, że moja kukurydza i fasola wyglądają bardzo dobrze.
Najstarszy G-Son wciąż jest w turnieju baseballowym w małej lidze w systemie pojedynczej eliminacji po wygranej zeszłej nocy, rano wyprałem i powiesiłem jego mundur na sznurku do wyschnięcia. Nie przewiduje się, że jego drużyna wygra mistrzostwa, ale nie przewidywano również, że znajdzie się w finałowej trójce, ale jesteśmy tutaj.
Spryskaliśmy dzisiaj rano nasz skalisty podjazd, nie sprawdziłem prognozy, mam nadzieję, że ma wystarczająco dużo czasu, zanim nadejdzie deszcz, jeśli w ogóle nadejdzie.
Derby, jeśli sprężarka pracuje i coś chłodzi, podejrzewam, że możesz się obejść z dobrym czyszczeniem i ewentualnym dodaniem freonu. Oczywiście, jeśli potrzebuje freonu, najlepiej byłoby zlokalizować miejsce, z którego stary uciekł i naprawić je, ale to może poczekać do chłodniejszej pogody. Powodzenia.
Deszcz przesunął się dalej, umiera, może będzie dobrze

Discussion starter · #23 ·
Walczyliśmy jak pies z kotem, najmocniej zostałem uderzony. Miałem 16 lat i pracowałem przy Toyocie pickup. Kłóciliśmy się, usłyszeliśmy kroki, odwróciliśmy się, jasny błysk światła, upadłem na kolana. Myślałem, że uderzył mnie kluczem lub czymś w tym rodzaju, on nigdy nie przestał biec.

Dziś było dość ciepło, ale nie brutalnie.
Wyciąłem kilka gałęzi z dużego wiązu, który zamierzam ściąć; Na pewno nie potrafię obsługiwać piły łańcuchowej tak dobrze jak 20 lat temu i wcale nie jest mi tak wygodnie stojąc w łyżce ciągnika podczas piłowania jak wtedy.
Zrobiłem pół wycieczki wokół jednego ze stawów o zachodzie słońca, rzucając 5-calową plastikową robakiem, basy były bardzo chętne do gryzienia, złowiłem około tuzina, pomyślałem, że mogę wrócić tuż po zmroku i zarzucić kilka żyłek na suma, ale po prysznicu i kolacji zrobiło mi się zbyt wygodnie, żeby wracać, może jutro wieczorem, ale prawdopodobnie nie.
Myślę, że nigdy nie widziałem prawdziwej "powodzi błyskawicznej", mieszkając na skraju dna rzeki, widziałem szybkie podniesienia, ale nigdy tak szybkie, że nie mógłbym wyjść z podniesienia na wyżej położony teren. Ludzie w Teksasie, a teraz w Nowym Meksyku, na pewno mają z tym problem, nie mogę nic dla nich zrobić, ale chciałbym, żeby było inaczej.

Myślę, że nigdy nie widziałem prawdziwej "powodzi błyskawicznej", mieszkając na skraju dna rzeki, widziałem szybkie podnoszenie się wody, ale nigdy tak szybko, żebym nie mógł wyprzedzić podnoszącej się wody i przejść na wyżej położony teren. Ludzie w TX, a teraz w NM, na pewno mają z tym problem, nie mogę nic dla nich zrobić, tylko życzyć im powodzenia.
Mam już naprawdę dość tego, jak wszyscy ludzie wszędzie upolityczniają to wydarzenie i próbują zrzucić winę (FEMA, NWS, Demokraci, Republikanie, Trump, Abbott itp. :mad:). Jasne, jest wiele miejsc, w których ulepszenia mogłyby pomóc uratować życie, w tym ludzie odrabiający pracę domową i świadomi potencjalnych zagrożeń na obszarze popularnie zwanym "Flash Flood Alley". Tylko moje TCW.

Mam już dość tego, jak wszyscy wszędzie upolityczniają to wydarzenie i próbują zrzucić winę (FEMA, NWS, Demokraci, Republikanie, Trump, Abbott itp. :mad:). Jasne, jest wiele miejsc, w których ulepszenia mogły pomóc uratować życie, w tym ludzie odrabiający pracę domową i świadomi potencjalnych zagrożeń w obszarze popularnie zwanym "Flash Flood Alley". Tylko moje TCW.
Czy teraz, gdy wiedzą, GDZIE jest teren zalewowy, odbudują się??

Mam już naprawdę dość tego, jak wszyscy wszędzie upolityczniają to wydarzenie i próbują zrzucić winę (FEMA, NWS, Demokraci, Republikanie, Trump, Abbott itp. :mad:).
Sądzę, że po prostu będziemy z tym musieli żyć, zdarza się to po każdej dużej katastrofie naturalnej lub spowodowanej przez człowieka.

21 - 40 of 1,016 Posts