Narodził się kolejny wątek.
Deszcz przesunął się dalej, umiera, może będzie dobrzeKolejny gorący start, co będzie gorącym dniem. Spekulanci pogodowi wskazują, że nasz wędrowny kumpel w Mathews, Mo. dostaje trochę deszczu i powinien tu być w ciągu najbliższych trzech godzin. Naprawdę moglibyśmy się obejść kilka dni bez deszczu, ale on i wysokie temperatury sprawiają, że moja kukurydza i fasola wyglądają bardzo dobrze.
Najstarszy G-Son wciąż jest w turnieju baseballowym w małej lidze w systemie pojedynczej eliminacji po wygranej zeszłej nocy, rano wyprałem i powiesiłem jego mundur na sznurku do wyschnięcia. Nie przewiduje się, że jego drużyna wygra mistrzostwa, ale nie przewidywano również, że znajdzie się w finałowej trójce, ale jesteśmy tutaj.
Spryskaliśmy dzisiaj rano nasz skalisty podjazd, nie sprawdziłem prognozy, mam nadzieję, że ma wystarczająco dużo czasu, zanim nadejdzie deszcz, jeśli w ogóle nadejdzie.
Derby, jeśli sprężarka pracuje i coś chłodzi, podejrzewam, że możesz się obejść z dobrym czyszczeniem i ewentualnym dodaniem freonu. Oczywiście, jeśli potrzebuje freonu, najlepiej byłoby zlokalizować miejsce, z którego stary uciekł i naprawić je, ale to może poczekać do chłodniejszej pogody. Powodzenia.
Widziałem zdjęcia zamieszczone na tablicach w sklepach wędkarskich w okolicy, przedstawiające niektóre z pstrągów złowionych tutaj. W tym rejonie jest kilka potężnych sumów, złowiłem więcej niż moją część dużych. Jeśli i kiedy pójdę na ryby, celuję w te do jedzenia; teraz nie mogę poradzić sobie z tymi dużymi.
Cieszę się, że się udało i że ją uruchomiłeś. Zanim przeszliśmy na energię geotermalną, trzymałem w zapasie zapasowy kondensator.Kondensator był uszkodzony. Na szczęście to tania naprawa. Sprawdzili freon przy okazji i wszystko było w porządku.
That little turd was always kicking me in the kneecaps. (I have no idea why...😁) I was so abused....😆In those pictures you guys were being pretty nice to the younger brothers but I suspect is wasnt always that way. he he he![]()
Mam już naprawdę dość tego, jak wszyscy ludzie wszędzie upolityczniają to wydarzenie i próbują zrzucić winę (FEMA, NWS, Demokraci, Republikanie, Trump, Abbott itp.Myślę, że nigdy nie widziałem prawdziwej "powodzi błyskawicznej", mieszkając na skraju dna rzeki, widziałem szybkie podnoszenie się wody, ale nigdy tak szybko, żebym nie mógł wyprzedzić podnoszącej się wody i przejść na wyżej położony teren. Ludzie w TX, a teraz w NM, na pewno mają z tym problem, nie mogę nic dla nich zrobić, tylko życzyć im powodzenia.
Czy teraz, gdy wiedzą, GDZIE jest teren zalewowy, odbudują się??Mam już dość tego, jak wszyscy wszędzie upolityczniają to wydarzenie i próbują zrzucić winę (FEMA, NWS, Demokraci, Republikanie, Trump, Abbott itp.). Jasne, jest wiele miejsc, w których ulepszenia mogły pomóc uratować życie, w tym ludzie odrabiający pracę domową i świadomi potencjalnych zagrożeń w obszarze popularnie zwanym "Flash Flood Alley". Tylko moje TCW.
Czy ludzie nadal odbudowują się w Nowym Orleanie? Na Florydzie? Po uderzeniu huraganówTeraz, gdy wiedzą, GDZIE jest teren zalewowy, czy odbudują??
Sądzę, że po prostu będziemy z tym musieli żyć, zdarza się to po każdej dużej katastrofie naturalnej lub spowodowanej przez człowieka.Mam już naprawdę dość tego, jak wszyscy wszędzie upolityczniają to wydarzenie i próbują zrzucić winę (FEMA, NWS, Demokraci, Republikanie, Trump, Abbott itp.).