Catfish Angler Forum at USCA banner
501 - 520 of 1,016 Posts
Discussion starter · #501 ·
Keith, nie tknąłbym sumów z żadnego sklepu w okolicy. Jest strumień, który wpada do rzeki Tennessee u podnóża Lookout Mt, który jest tak zanieczyszczony, że odradzają nawet dostawanie się tej wody na skórę. Są komercyjni rybacy, którzy mają sieci tuż poniżej tego strumienia. Łowią ryby, ale nie mogą ich sprzedawać w Tennessee. Sprzedają je do Georgii, a następnie Georgia odwraca się i sprzedaje je z powrotem do Tennessee. Nie tknąłbym kupionej w sklepie ryby nawet zaszczepionym łomem. Czytałeś, skąd pochodzi część jedzenia z Walmartu? Uwielbiam ostrygi, ale w żadnym wypadku nie tknąłbym żadnej z Chin.

Mają dobrze wyglądające, już ugotowane krewetki za 5 dolarów za funt, ale z INDII?

Tej nocy też dostaliśmy w kość. To był najbardziej dziwny i mokry rok od kiedy tu mieszkam. Susza z ostatnich trzech lat została zniwelowana do maja, a teraz mamy dwucyfrową nadwyżkę w calach. Mam nadzieję, że mówiąc to, nie zapeszyłem nas na kolejne trzy lata...

Słyszałem, że niektórzy faceci noszą maski do pracy i dostają za to bardzo dobrze zapłacone. Niektórzy grają jako Batman, Spiderman i kilku innych w filmach. Potem niektóre kostiumy, które niektórzy faceci noszą, gdy tańczą na scenie dla pań, wymagają maski. Mogą dostać dużo napiwków.

W końcu dostałem kamerę samochodową, którą zamówiliśmy dwa tygodnie temu. Karta SD nie działała, więc wraca. Chiński złom. Widziałem coś o chińskich absolwentach, którzy płacą za udawanie pracy, ponieważ nie ma pracy. Mniej więcej to samo tutaj. Młodzi boją się pracy fizycznej.

Kanały, które wciąż mają miejsca, uważam za ok. Może ze 3 na posiłek. Złapiesz je, gdy dostaniesz przynętę dla ich pradziadków. Mniejsze płaskie ryby o wadze 5 funtów lub mniej ok.

Później

Przypomnijcie sobie, kiedy wszystkim nam powiedziano, żeby nosić maski dla własnego bezpieczeństwa. I ludzie stracili pracę, ponieważ odmówili. Powinniśmy przyjrzeć się wielu rzeczom.
Mieliśmy duży projekt, który ramyowaliśmy. Nasza praca została wówczas uznana za nieistotną, ale i tak pracowaliśmy dalej. Potem policja zatrzymała się na dwóch budowach, na których pracowaliśmy w ostatnim czasie i kazała pracownikom przestać. Deweloper w końcu podjął decyzję w całej firmie i wstrzymał wszystkie projekty.
Nie mogliśmy kupić nasion w Michigan, to było takie śmieszne.

Discussion starter · #513 ·
Chattanooga i North GA od wczoraj zmagają się z poważnymi powodziami. Rzeka Tennessee wystąpiła z brzegów i w niektórych miejscach zamknęła I-24. Niektóre osoby musiały zostać uratowane z domów i samochodów, ponieważ woda sięgała dachu ich samochodów. Potrzebowaliśmy deszczu, ale nie aż tyle. lol

Discussion starter · #516 ·
Zawsze nazywałem je żółwiami błotnymi, ale sprawdziłem i wcale nie są to żółwie błotne, tylko po prostu żółwie. Żółwie błotne żyją w wodach słonawych; Żółwie pudełkowe nie. Nauczyłem się dziś czegoś nowego.

Discussion starter · #518 ·
Nauczyłem się dziś czegoś nowego. Zawsze myślałem, że rtęć to to, co nazywaliśmy szybkim srebrem. Nie miałem pojęcia, że to także rodzaj gazu. W szkole mogliśmy dostać rtęć i się nią bawić. Nie mieliśmy pojęcia, że to zła rzecz. Mogliśmy pocierać nią grosz i sprawić, by wyglądał jak dziesięciocentówka. Odejdź i ucz się.

Naprawdę mam nadzieję, że nikogo to nie obrazi, to tylko moja natychmiastowa reakcja.

Jeśli podejmujesz pracę, która wymaga noszenia maski, aby ukryć swoją tożsamość, musisz poważnie na TO spojrzeć!
Miałem taką pracę. Miała chronić moją rodzinę przed odwetem.
Ty i twoi bliscy jesteście dziś bezpieczniejsi, ponieważ wykonałem swoją pracę i nosiłem maskę. Ty i twoi bliscy będziecie jutro bezpieczniejsi, jeśli oni będą nosić swoje i wykonywać swoją pracę.

501 - 520 of 1,016 Posts