115 Merc Outboard

Discussion in 'Bubba's Outboards' started by MarkTwain18, Jul 23, 2009.

  1. MarkTwain18

    MarkTwain18 New Member

    Messages:
    3
    State:
    nj
    Hello all,
    New to the site great things here....
    I have a MarkTwain Vsonic 18ft with a 115 Merc on it.

    Starts right up but I have to give some gas to make run "Idle"

    Switch to foward or reverse engine dies out but then I can crank it up and go..

    Can you tell me if I can adjust the main Idle arm to fix this

    Thanks in advance

    Frank
     

    Attached Files:

    Last edited: Jul 23, 2009
  2. Bubbakat

    Bubbakat New Member

    Messages:
    4,532
    State:
    McMinnvill
    Those tower of power engines were cold natured to start with. Is this something new happening or has it just started and when was the last time the engine was tuned up. What does the tach say its Idling at when it does idle?
     

  3. MarkTwain18

    MarkTwain18 New Member

    Messages:
    3
    State:
    nj
    Ok will get that information today..
     
  4. bluecat69

    bluecat69 New Member

    Messages:
    293
    State:
    Tupelo, MS
  5. MarkTwain18

    MarkTwain18 New Member

    Messages:
    3
    State:
    nj
    Thanks guys I adjusted the screw / nut for the whole arm just a couple of turns. I fired it up and ran perfect.

    Thanks again.....

    Frank
     
  6. Bubbakat

    Bubbakat New Member

    Messages:
    4,532
    State:
    McMinnvill
    Lets wish and hope all things pertaining to outboards are that simple.:wink:
     
  7. edward361

    edward361 New Member

    Messages:
    117
    State:
    Shiner Tex
    I never get that lucky lol